Noorwegen deel 1 (15 juli)

Aankomen in Noorwegen. Ruisend met de boot over de zee. Het begint te regenen. Land inzicht. Langzaam varen we door de eerste natuurtekeningen naar de haven. De eerste indruk is gezet. Wauw.


Verder reizend het land in. Mijn vader was even langs de bakker geweest. Iets met room en een kruising tussen een bolus en een pretzel. De vorm is rond met een laagje suiker erover heen. Knoeien gegarandeerd. Maar oh wat lekker!


De regen gaat gestaag door. Af en toe is het even droog. Tussen de kronkels van de wegen door van de natuur. We komen al mooi natuurschoon tegen. Waarna we uitkomen bij onze stop in Vrådal waar we blijven overnachten. Een nostalgisch hotel van 150 jaar oud. De sfeer is te voelen. De geur komt bij me binnen. Het neemt me mee naar vroegere tijden. Bijzonder dat ik hier mag blijven slapen.


Een leuke oudere dame die hier werkt. Ze verteld dat ze op Corry Konings lijkt. Ik geef haar geen ongelijk. De sfeer is gezet van de avond. Gelachen om haar Noorse interpretatie van Mooi was die tijd. Mooie herinneringen maken.


In de tussentijd is het gestopt met regenen. De lucht wordt lichter. De wolken lijken wat op te trekken van de bergen. Ik krijg het sterke gevoel om naar buiten te willen gaan. Bij het laatste rondje voor het toetje zie ik dat het wolkendek wat openbreekt. Nu moet ik al helemaal. Uiteindelijk met het hele gezin nog een rondje gelopen. Eerst naar beneden naar het meer waar het hotel op uitkijkt. Ik word er blij van wat ik mag zien na een dag regen. In mijn element zijn met foto's maken.


Het is nog maar het begin van 2 weken reizen door Noorwegen. Dat de nieuwsgierigheid mag blijven groeien als de kleine padden op het zandpad die zoekend zijn naar het meer.
De verbinding is voelbaar.

 

(foto: One Plus Nord, Vrådal)

Reactie plaatsen

Reacties

Heidi
een jaar geleden

Hai Nynke,
Ben benieuwd naar je reisverhaal Noorwegen. Wij hopen 13 september naar Noorwegen te gaan voor een autorondreis van 14 dagen.
Groetjes Heidi