Noorwegen deel 4

22 t/m 29 juli

 

Bulderend hoor ik het water in de verte. Alsof de bergen zelf onweer kunnen generen. Ik loop door een prachtig gebied. Met een mooi ochtendzonnetje dat zijn best doet om door de schapenwolkjes tevoorschijn te komen. De waterval komt steeds dichterbij. Wat een mooi schouwspel deze ochtend. Gisterenavond de waterval ontdekt. Jammer dat ik hier niet eerder gelopen heb. Vandaag gaan we namelijk verder naar Oslo.

De stenen zijn door erosie van het water in mooie ronde vormen gesleten. Ik kan er uren naar kijken. Hoeveel foto's ik al niet gemaakt heb. Ze zijn niet meer te tellen. Steeds kom ik weer iets moois tegen.

Dit is een mooie afsluiting van de afgelopen week. Waarin we eerst het plaatsje Stranda hebben bezocht. De berg waarop we uitkijken opgegaan met een kabelbaan. Hierbij getrakteerd worden op de fjorden. Deze dagen ook met regelmaat op de boot. Waaronder naar Geiranger. Uitleg over de zeven zusters waterval. De bruidssluier ertegenover. De dames zijn nog steeds niet getrouwd.

Geiranger was druk. Heel druk. De weg naar boven voor het bezoek aan de Dalsnibba was te doen. Wat een uitzicht wederom! Naar beneden was niet bepaald een pretje te noemen. Veel auto's, campers, mensen op de weg en bussen. En dat met haarspeldbochten. De weg was niet erg breed te noemen. Die dag heeft aardig wat energie gekost.

De dagen in Stranda stonden ook in het teken van rust en structuur. De energie in de omgeving was ook niet heel stimulerend te noemen. Ik wilde er ook geen dag langer blijven eerlijk gezegd.

De reis naar Høvringen was weer een plaatje. Over de Trollstigen naar beneden. Helaas geen trollen gevonden. Wel regenbogen. De regen onderweg is geen verrassing meer te noemen. Aangekomen in Brekkeseter in een oud Noors huisje. Blijkbaar waren de Noren klein vroeger. Zelfs mijn moeder kan het plafond aanraken. De eerste dag gelijk mijn hoofd 4 keer gestoten tot bloedens toe. De deurposten hebben allemaal een andere hoogte. Niet erg handig. Een kleerhanger doet wonderen als je die ophangt aan de deurpost. Met als toetje familiebezoek van mijn tante en oom die met de camper door Scandinavië reizen.

Genieten is het in deze mooie omgeving. Open. Vrij. Moeder aarde die haar gang kan gaan in verbinden met de seizoenen. Jammer om hier weg te gaan. Richting het einde van de vakantie.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.