Noorwegen afsluitende blog

30 juli 2023. Door de regen is de horizon verdwenen. Vanuit Noorwegen vertrokken met zon en de foto's proberen te maken met mijn camera die ik graag op de heenreis al wilde maken. Toen was er geen zon en had ik de verkeerde lens bij me. Afscheid genomen van de robuustheid die nu goed te zien was.


Omgeven door de zee. Omgeven door wolken. Omgeven door regen. Het klotst door de deining in golven van de trap af als een waterval. Hoe dichter we bij Denemarken komen hoe kleiner de wereld wordt. De regen omhult de boot als een mist. Af en toe komt er een pluim water voorbij door de wind die het kolkende water nog verder de lucht in stuwt wat van de motoren afkomt.


Door de deining loop ik als een dronken dropje over de boot. Gelukkig weet ik wel wat ik aan het doen ben. Doe een stapje naar voren. Doe een stapje terug. Of op de manier van Snollebollekes. Ik kan er hardop om lachen, net als op de heenreis, en een aantal andere mensen beginnen te glimlachen door mij wanneer ik ze tegenkom. Daar word ik dan weer blij van. Het scheelt dat ik er niet heel erg zeeziek van word. Blijkbaar genoeg zeebenen.


Het zal wennen zijn om weer thuis te zijn straks. Oslo was al wennen. Vanuit de rust van de bergen uitstappen in de drukte van een heleboel mensen. De hectiek is gelijk te voelen. Dat was even omschakelen. Wel een mooie zonsondergang gezien vanaf het dak van het operagebouw.


Eenmaal thuisgekomen is het inderdaad wennen. In eerste instantie een sterk gevoel van opruimen. Naast de vakantie spullen ook de ruimte en energetisch schoonmaken. Ik heb tijd nodig om hier weer te landen en mee te nemen wat ik daar gezien, ervaren en gevoeld heb. Mijn eigen ritme weer vinden in de omschakeling naar weer thuis zijn. Het voelt dit keer anders dan andere keren wanneer ik na een langere tijd weg zijn weer thuiskom. Een deel van de sparkling energie van Noorwegen neem ik met me mee voor nu. Naar Noorwegen zal ik nog wel vaker gaan in de toekomst.


Dankbaar voor de mooie herinneringen die we gemaakt hebben als gezin. Deze vakantie is heel waardevol geweest. Dankbaar ben ik ook voor dat ik jullie mee mocht nemen door Noorwegen en jullie reacties hierop.❤️🙏

Reactie plaatsen

Reacties

Patricia
10 maanden geleden

Mooi verhaal en die foto's, wauw! Ik hou van de veren foto.